top of page

Wellness with Lisa Group

Public·64 members
Jessika Bouchard
Jessika Bouchard

Ghidul Culegatorului De Ciuperci.pdf


Ghidul Culegatorului De Ciuperci.pdf - Un ghid util pentru iubitorii de ciuperci
Dacă sunteți pasionați de culesul și consumul de ciuperci, probabil că v-ați întrebat de multe ori cum să recunoașteți cu ușurință și siguranță cele mai importante specii de ciuperci comestibile și otrăvitoare din România. Ei bine, există o carte care vă poate ajuta în acest sens: Ghidul Culegatorului De Ciuperci.pdf, scrisă de dr. Locsmandi Csaba și dr. Vasas Gizella, doi specialiști în micologie și fotografie.
Ghidul Culegatorului De Ciuperci.pdfGhidul Culegatorului De Ciuperci.pdf este o carte electronică în format PDF, care conține peste 200 de pagini cu informații utile și imagini de calitate despre ciupercile autohtone. Cartea este structurată în patru capitole principale:  • Informații generale privind culesul și consumul de ciuperci, unde veți afla când, unde și cum să culegeți ciupercile, ce termeni micologici să folosiți și ce valoare alimentară au ciupercile.  • Descrierea a peste 100 de specii de ciuperci comestibile, împărțite în funcție de suprafața fertilă (himenofor): lamelară, tubulară sau ne-lamelară sau ne-tubulară. Fiecare specie este prezentată cu numele științific, numele popular, descrierea morfologică, habitatul, perioada de fructificare, comestibilitatea și eventualele confuzii cu alte specii.  • Descrierea a peste 50 de specii de ciuperci otrăvitoare sau necomestibile, clasificate în funcție de tipul de intoxicație pe care îl provoacă: gastro-intestinală, neurologică, hemolitică sau mixtă. Fiecare specie este prezentată cu numele științific, numele popular, descrierea morfologică, habitatul, perioada de fructificare, toxicitatea și eventualele confuzii cu alte specii.  • Recomandări pentru prevenirea și tratarea intoxicațiilor cu ciuperci, unde veți găsi sfaturi practice despre ce să faceți în caz de ingestie accidentală sau voluntară de ciuperci otrăvitoare, cum să recunoașteți simptomele intoxicației și ce măsuri să luați pentru a limita efectele negative.
Ghidul Culegatorului De Ciuperci.pdf este o carte accesibilă și ușor de folosit, care vă va oferi informații clare și precise despre ciupercile pe care le puteți întâlni în natură. Cartea este ilustrată cu fotografii profesionale realizate de autorii cărții, care evidențiază caracteristicile distinctive ale fiecărei specii. Cartea este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul [Academia.edu], unde puteți găsi și alte lucrări științifice despre micologie.


Dacă sunteți interesați să aflați mai multe despre ciuperci și să vă îmbogățiți cunoștințele micologice, vă recomandăm să citiți Ghidul Culegatorului De Ciuperci.pdf, un ghid util și practic pentru iubitorii de ciuperci.
About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page